Zoeken

Successtory Hamza voorbeeld voor jonge migranten Spanje

3 juli 2022 - 11:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Hamza Bouqaid, een Marokkaanse migrant die net 18 is geworden, heeft zijn eerste arbeidscontract binnen. Hij gaat tijdens dit zomerseizoen als schoonmaker aan de slag bij de Spaanse club Nazareth.

De jongeman is één van de 9000 minderjarigen die recent meerderjarig zijn geworden en een werkvergunning hebben gekregen van de Raad van Andalusië. Na een opleiding van drie maanden heeft Hamza Bouqaid zijn eerste arbeidscontract als onderhoudsmedewerker ondertekend. Hij gaat tijdens het hele zomerseizoen het zwembad van de club schoonmaken, klanten aan de bar bedienen en de ruimten onderhouden.

Lees ook: Jongeren vertrekken naar Spanje met als doel familie in Marokko te helpen

Hamza kwam op 15-jarige leeftijd in Spanje aan op een boot met 35 andere migranten. Hij verbleef in verschillende centra voor minderjarigen in de provincie Cádiz, tot hij dit jaar meerderjarig werd. "Onder de oude immigratieregels bleef het merendeel van de jongeren in een onregelmatige administratieve situatie, zonder werkvergunning. Maar nu is de situatie veel verbeterd. Migranten kunnen een verblijfs- en werkvergunning krijgen," zegt Daniel Rodríguez, bestuurder van het Senda-programma van de NGO CEAin, die Hamza helpt.

Lees ook: Samir, van migrant tot bekende influencer

Hamza woont met vier andere Marokkanen in een flat van de NGO. Hij krijgt een jaar tijd om een vaste baan te vinden en een kamer te huren. Aan het eind van deze periode moet hij de flat van de NGO verlaten. Hamza volgde een spoedcursus Spaans toen hij in Algeciras aankwam en kreeg ook een basisopleiding lassen. Hij wil het liefst van al "werken om zijn familie in Marokko te helpen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team