Zoeken

Hamza slaagt ondanks ernstig ongeluk voor eindexamen (video)

28 juni 2023 - 18:00 - Marokko

©

Hamza is een mooi voorbeeld van doorzettingsvermogen. Hij raakte verlamd tijdens een trainingsongeval, maar deed er toch nog alles aan om te slagen voor zijn baccalaureaatsdiploma. De jongeman heeft veel hoop voor de toekomst en wil een loopbaan volgen die past bij zijn situatie.

De 19-jarige Hamza slaagde erin om een enorme beproeving in zijn leven te overwinnen. Hij werd slachtoffer van een ongeluk en raakte verlamd. Hij kan beide handen en benen niet meer gebruiken. Zijn leven stond op zijn kop, maar hij deed er alles aan om de situatie te boven te komen en vooral om zijn opleiding voort te zetten. Hamza behaalde, tot grote vreugde van zijn familie, vrienden, leraren en de artsen van het Nour ziekenhuis, uiteindelijk zijn baccalaureaatsdiploma, schrijft Le Matin.

Lees ook: Het verbluffende traject van Mohamed, de autistische zoon van Marokkaanse vrouw in Frankrijk

Hamza vertelt dat dit schooljaar best zwaar was. "Het was niet makkelijk voor mij om me voor te bereiden op mijn baccalaureaat, met name omdat ik ook fysieke revalidatiesessies moest volgen", aldus Hamza. Hij legt uit dat hij het schoolprogramma ook kon afmaken dankzij de steun van zijn leraren. "Ik heb nooit geaarzeld om contact op te nemen met de onderwijsadviseurs die me bijstonden en hetzelfde geldt voor de leraren, die zelfs naar het revalidatiecentrum kwamen om me de leerstof uit te leggen".

Lees ook: Marokko ontvangt nieuwe Chinese bewapende Wing Loong 2-drones

In de toekomst is Hamza van plan om een loopbaan voor zichzelf uit te stippelen die compatibel is met zijn situatie en lichamelijke conditie. Op dit moment denkt Hamza aan een carrière in de IT.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team