Zoeken

Strengere normen voor Marokkaanse hotels

18 augustus 2023 - 12:00 - Marokko

©

De Marokkaanse autoriteiten hebben maatregelen getroffen om de hotelsector beter te reguleren. Sinds enkele dagen is er in het koninkrijk een nieuwe procedure voor de classificatie van toeristische accommodaties van kracht.

In juni heeft de regeringsraad het uitvoeringsdecreet van wet nr. 80.14 betreffende toeristische etablissementen en andere vormen van toeristische accommodatie aangenomen. Deze tekst, opgesteld door het ministerie van Toerisme, Ambachten en Sociale en Solidariteitseconomie, is sinds enkele dagen van kracht. Het legt de voorwaarden vast voor de opening en exploitatie van toeristische etablissementen, evenals de herziening van de procedure voor het verlenen van vergunningen en classificatieverzoeken, meldt ALM.

Lees ook: Marokko stelt regels vast voor Airbnb

Het decreet bepaalt ook de voorwaarden voor het verkrijgen van vergunningen voor de exploitatie van andere vormen van toeristische accommodatie, zoals bivaks, kasbah’s en riads, overnachtingen bij particulieren en alternatieve accommodatie die de goedkeuring van de lokale autoriteiten vereisen.

Het aanvraagdossier voor voorlopige classificatie en exploitatievergunning wordt elektronisch ingediend bij het Regionaal Investeringscentrum (CRI). Het dossier wordt vervolgens ter beoordeling doorgestuurd naar de prefectuur of regio, evenals naar de provinciale of regionale vertegenwoordiger van de overheidsinstantie verantwoordelijk voor toerisme. Zij bestuderen daarop het dossier en bezoeken het toeristische verblijf om de naleving van de normen te controleren.

Lees ook: Marokko wil zijn hotels op orde brengen

Als het Regionaal Investeringscomité een positief advies geeft, overhandigt de regionale vertegenwoordiger van de overheidsinstantie verantwoordelijk voor toerisme een besluit tot voorlopige classificatie. De afgelopen jaren maakte het niet naleven van normen en standaarden door sommige professionals de classificatie van Marokkaanse hotels moeilijk. Tegenwoordig is de procedure voor voorlopige technische classificatie samengevoegd met de procedure voor het verkrijgen van een bouwvergunning. Een maatregel om de proceduretijden te verkorten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team