Zoeken

Marokko: hotels voor slachtoffers aardbeving

14 september 2023 - 20:00 - Marokko

©

Minister Fatim-Zahra Ammor van Toerisme, Ambachten en Sociale en Solidaire Economie, heeft gesproken over de mogelijke heropening van sommige gesloten hotels om de slachtoffers van de aardbeving die Marokko op vrijdag 8 september heeft getroffen, onderdak te bieden.

Om de gevolgen van de aardbeving het hoofd te bieden en de slachtoffers te ondersteunen volgens koninklijke richtlijnen, hield Fatima-Zahra Ammor een bijeenkomst in Rabat met professionals uit de toeristische sector. Hamid Bentahar, voorzitter van de Nationale Confederatie van Toerisme (CNT), evenals vertegenwoordigers van de belangrijkste ledenverenigingen en federaties namen deel aan de bijeenkomst, waarin ze de goede coördinatie van humanitaire acties (uitdeling van tenten, bedden en maaltijden) prezen en hun inzet bevestigden om de inspanningen van de regering te ondersteunen bij de wederopbouw en rehabilitatie van getroffen gebieden.

Lees ook: "U jaagt toeristen weg en schaadt de economie van Marokko!"

In dit verband kwamen de minister en professionals in de sector overeen om alle gesloten hotels in Marrakech, Agadir en Ouarzazate te inventariseren en hun capaciteit te bepalen met het oog op een mogelijke heropening om de getroffen bevolking onderdak te bieden. Wat betreft de hervatting van toeristische activiteiten, liet het Marokkaans verkeersbureau (ONMT) weten dat er na de aardbeving gesprekken zijn gevoerd met belangrijke touroperators en luchtvaartmaatschappijen om hen aan te moedigen hun programma’s naar Marokko te handhaven.

Lees ook: Aardbeving Marokko: ministerie deelt nieuwe cijfers

Fatim-Zahra Ammor nodigde ook hoteleigenaars uit om snel maatregelen te nemen om hun etablissementen aan de geldende veiligheidsnormen te laten voldoen.

Bladna.nl