Zoeken

Tanger beleeft recordzomer

5 september 2023 - 22:00 - Marokko

©

Het toerisme in Tanger beleeft een heropleving, tot grote vreugde van hoteliers die deze zomer melding doen van recordbezettingen, variërend "van 90 tot 95%, en zelfs 100% voor sommigen."

"We kunnen wel zeggen dat deze zomer een goede zaak is geweest voor de hoteliers in de stad Tanger. Bijna alle hotels lieten bezettingsgraden zien die varieerden van 90 tot 95%, en voor sommigen zelfs 100%", vertelt een enthousiaste Ali Kadiri, voorzitter van de Vereniging van Hotelindustrie voor de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima.

Lees ook: Strengere normen voor Marokkaanse hotels

In augustus kende de stad een sterke toeristische vraag. Vorig jaar bezochten zo’n drie miljoen toeristen Tanger en zijn omgeving tijdens het hoogseizoen. Dit jaar wordt dit record naar verwachting verbroken volgens de Regionale Raad voor Toerisme (CRT).

"De meerderheid van de toeristen die de hotels in Tanger bezochten, waren lokale toeristen. Dat betekent dat binnenlands toerisme een belangrijke factor is om de activiteiten in de regio te ondersteunen, naast Marokkanen die in het buitenland wonen en buitenlandse toeristen", legt Kadiri uit aan Les Inspirations Eco.

Lees ook: Celebs deze zomer opnieuw massaal naar Marokko

De prijzen voor overnachtingen zijn ook gestegen vanwege de hoge vraag. Hierbij wordt opgemerkt dat gezinnen een voorkeur hebben voor appartementen en vakantiewoningen. Kadiri stelt daarom dat "alleen de statistieken van hotels niet voldoende zijn om het werkelijke aantal bezoekers en overnachtingen in de stad te kennen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team