Zoeken

Ivoorkust viert Marokko na Afrika Cup-overwinning

12 februari 2024 - 19:30 - Sport

©

Ivoorkust, winnaar van de Afrika Cup 2023, heeft op een open en spontane manier haar dankbaarheid getoond aan Marokko. Het was Marokko dat de Ivoriaanse ploeg een ticket voor de achtste finales bezorgde.

Spelers en fans van Ivoorkust zijn Marokko niet vergeten. De Atlas Leeuwen wisten Ivoorkust te redden van een mislukking door Zambia te verslaan (1-0) in de laatste poulewedstrijd. De Ivorianen hadden verloren van Equatoriaal-Guinea (4-0) en stonden op het punt uitgeschakeld te worden. Maar dankzij de overwinning van Marokko op de Chipolopolo’s konden de Olifanten hun avontuur met ongelooflijke passie voortzetten en uiteindelijk hun derde trofee pakken in de finale tegen Nigeria (2-1) op zondag 11 februari in het Stadion Alassane Ouattara d’Ebimpé.

Lees ook: Mooie beelden: Ziyech troost Hakimi na nederlaag op Afrika Cup (video)

Sinds die wedstrijd uiten spelers en fans van Ivoorkust hun liefde voor Marokko. De Marokkaanse vlag was herhaaldelijk te zien bij de Ivoriaanse fans, vooral na de nipt-aan-nipt kwalificatie van de Olifanten voor de achtste finales van de Afrika Cup. Na de wedstrijd tegen Mali in de kwartfinale van het kampioenschap (2-1 voor Ivoorkust), gaven Ivoriaanse fans de Marokkaanse vlag aan hun international Seko Fofana. Hij droeg het en liep ermee rond in het Stadion Bouaké.

Zondag werd de Marokkaanse vlag getoond op de schermen van het Stadion Alassane Ouattara. Max-Alain Gradel, die van wisselspeler naar basisspeler en aanvoerder promoveerde tijdens de Afrika Cup, paradeerde met de Marokkaanse vlag, onder luid gejuich van het publiek.

De kleine ceremonie van de wisseling van de wacht die na de finale plaatsvond in het Stadion d’Ebimpé werd bijgewoond door de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF), Fouzi Lekjaa. Hij ontving uit handen van de Ivoriaanse president Alassane Ouattara de vlag van de Afrika Cup, in aanloop naar de 35e editie die in 2025 in Marokko zal worden georganiseerd. H

Lees ook: Ivoriaans elftal toont liefde voor Marokko

De reis van Marokko eindigde in de achtste finales. De mannen van Walid Regragui slaagden er niet in om een ​​nieuwe prestatie te leveren na hun glansrijke deelname aan het laatste WK.

Bladna.nl