Zoeken

Stoffelijke overschoten vrachtwagenchauffeurs in Agadir aangekomen

19 september 2021 - 18:06 - Gemeenschap

©

De stoffelijke overschoten van de twee Marokkaanse vrachtwagenchauffeurs die afgelopen weekend in Mali omkwamen bij een gewapende aanval, zijn vrijdagochtend in Agadir aangekomen. De lichamen werden vanuit Bamako via Casablanca naar Agadir gerepatrieerd.

Hassan Naciri, ambassadeur van Marokko in Mali, laat weten dat het sluiten van de doodskisten van Lahoucine Id Bella en Hassan Bassou in Bamako plaatsvond. De diplomaat was zelf aanwezig, samen met meerdere medewerkers van de ambassade, Moussa Diarra, voorzitter van het vriendschapscomité Marokko-Mali en imam Thierno Hady Thiam, voorzitter van de Federale Raad van Adepten van de Tariqa Tijaniya.

Lees ook: Marokkaanse inlichtingendienst onderzoekt aanslag Mali

Abdoulaye Diop, Malinese minister van Buitenlandse zaken en Internationale samenwerking, ontmoette de ambassadeur van Marokko in Mali en veroordeelde "in naam van de president van de transitie, Kolonel Assimi Goita, en de regering, de barbaarse en laffe aanval". Hij bevestigde dat alle maatregelen waren genomen om de daders te identificeren en te lokaliseren.

Bij de aanval van vorige week zaterdag werden Lahoucine Id Bella en Hassan Bassou doodgeschoten. Een andere Marokkaanse vrachtwagenchauffeur raakte ernstig gewond. Hij ligt nog steeds in een kliniek in Bamako maar verkeert niet meer in levensgevaar. Een vierde Marokkaanse chauffeur bleef ongedeerd. De daders waren gewapend en droegen bivakmutsen en kogelvrije vesten. Er werd niets gestolen. Na de schietpartij verdwenen de daders in het bos.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team