Zoeken

Lichamen in Mali vermoorde Marokkanen gerepatrieerd

17 september 2021 - 15:40 - Gemeenschap

©

De stoffelijke overschotten van de twee Marokkaanse vrachtwagenchauffeurs die afgelopen zaterdag bij een gewapende aanval in Mali werden vermoord, zijn donderdag naar Marokko gerepatrieerd.

De lichamen van Lahoucine Id Bella en Hassan Bassou werden per vliegtuig naar Marokko gerepatrieerd, om aan hun families te worden teruggegeven en te worden begraven.

Lees ook: Marokkaanse inlichtingendienst onderzoekt aanslag Mali

Hassan Naciri, ambassadeur van Marokko in Mali, bevestigde dat de lichamen naar Casablanca waren gerepatrieerd en uitte nogmaals zijn steun aan de families van de slachtoffers. Volgens de diplomaat ligt de Marokkaanse chauffeur die gewond raakte bij de aanslag, nog steeds in een kliniek in Bamako en is zijn gezondheidstoestand verbeterd.

Lees ook: Marokkanen doodgeschoten in Mali (video)

De Marokkaanse en Malinese autoriteiten doen samen onderzoek naar de dodelijke aanslag. De daders zijn nog niet geïdentificeerd. Een vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd. De daders waren gewapend en droegen bivakmutsen en kogelvrije vesten. Er werd niets gestolen. Na de schietpartij verdwenen de daders in het bos.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team