Zoeken

Vrouw Alpha Omar Konaré bedankt Koning Mohammed VI

18 november 2021 - 19:40 - Marokko

©

Alpha Omar Konaré werd afgelopen september met spoed in het Sjeik Zayed ziekenhuis in Rabat opgenomen. De voormalige president van Mali is intussen volledig hersteld en naar Bamako teruggekeerd. Zijn vrouw heeft hiervoor Koning Mohammed VI bedankt.

In een open brief aan Jeune Afrique prees de echtgenote van de voormalige Malinese president de medische zorg die haar man in opdracht van Koning Mohammed VI kreeg tijdens zijn ziekenhuisopname in Marokko.

"Vandaag, door de hulp van de almachtige en barmhartige God, dankzij de steun van president Denis Sassou Nguesso, Zijne Majesteit de Koning van Marokko - Moge God hem bijstaan -, en het medisch team dat hij heeft ingezet voor ons, kan ik jullie garanderen dat president Konaré zijn gezondheid heeft teruggevonden en dat we op maandag 15 november goed in Bamako zijn aangekomen," aldus Adame Ba Konaré.

Verder schreef de voormalige eerste dame van Mali dat de "snelheid waarmee het medisch team van het ziekenhuis in Rabat een diagnose heeft opgesteld voor een snelle en efficiënte behandeling, de weg vrijmaakte voor het herstel van president Konaré".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team