Zoeken

Start werkzaamheden snelweg Nador-Guercif

25 mei 2021 - 11:20 - Marokko

©

Afgelopen vrijdag heeft snelwegbedrijf ADM een overeenkomst getekend met het ministerie van Uitrusting, Transport, Logistiek en Water, voor de start van het aanbestedingsproject van de snelweg Guercif-Nador. De werkzaamheden voor de aanleg van de snelweg zullen binnenkort beginnen.

Met de ondertekening van de overeenkomst is de actieve fase van het project aangebroken. De snelweg moet de stad Nador en de haven Nador West Med gaan verbinden met het nationale autosnelwegennet.

De aanleg van de nieuwe snelweg gaat naar schatting 5,5 miljard dirham kosten. Het traject van de nieuwe verbinding is 104 kilometer lang en na voltooiing ontstaat er een driehoek van snelwegen die het noorden en noordoosten van het koninkrijk beter bereikbaar maken.

Tijdens de ceremonie van de ondertekening van het contract heeft minister Abdelkader Amara verklaard dat de verbetering van de snelweginfrastructuur de ontwikkeling van het noorden en het oosten van het land moet ondersteunen.

Minister Amara kondigde verder nog aan dat het 5 jaar zal duren voordat de snelweg is voltooid en benadrukte nogmaals het belang van het infrastructuurproject.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team