Zoeken

Aanleg snelweg Tit Mellil-Berrechid begonnen

5 juli 2021 - 17:54 - Marokko

©

De Marokkaanse snelwegenmaatschappij ADM kondigt de start aan van de aanbesteding voor de eerste fase van het project voor de aanleg van de Tit Mellil-Berrechid snelweg. De aanbesteding werd op 1 juli 2021 bekendgemaakt en heeft betrekking op het bouwproject dat ongeveer 29 km lang is.

Deze nieuwe infrastructuur zal het autosnelwegennet van de regio Groot-Casablanca versterken volgens een persmededeling van ADM. Het project is erop gericht de ringwegen van Casablanca te ontlasten, die verzadigd dreigen te raken. Dankzij deze ringwegen zullen bovendien ook de verschillende buitenwijken van Groot-Casablanca gemakkelijker bereikbaar zijn.

Lees ook: Start werkzaamheden snelweg Nador-Guercif

"Dit project past in het kader van de overeenkomst voor de ontwikkeling van wegen en wegeninfrastructuur met het oog op de verbetering van de verkeerssituatie in de regio Groot-Casablanca. Het plan wordt voornamelijk gefinancierd door het Arabisch Fonds voor Economische en Sociale Ontwikkeling (FADES)", onderstreept de maatschappij.

Volgens de nota zal de snelweg Tit Mellil-Berrechid ook het verkeer op de snelwegen Tit Mellil-Sidi Maarouf en Sidi Maarouf-Mohamed V Airport verlichten en vlotter laten verlopen. De eerste fase van dit grote project betreft een traject van 20 km, beginnend vanaf het knooppunt Berrechid tot de regionale weg nr. 315.

"De werken zullen 40 maanden in beslag nemen en vereisen de mobilisatie van 6 miljoen kubieke meter grondwerk, de bouw van 4 viaducten en 19 ondergrondse en bovengrondse doorgangen, evenals de verwerking van zo’n 412.000 ton asfalt," zegt ADM.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team