Zoeken

Laayoune krijgt grootste brug van Marokko

13 april 2021 - 10:00 - Marokko

©

Als onderdeel van het snelwegproject in de regio Tiznit-Dakhla is Marokko bezig met de aanleg van een brug die na voltooiing in 2022 de grootste brug in het koninkrijk zal zijn. De aanleg van de snelweg moet zorgen voor een betere verbinding tussen Europa, Marokko en de Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara.

Tijdens een inspectiebezoek aan een van de bouwplaatsen in de regio Laayoune-Sakia El Hamra, verklaarde de minister van Uitrusting, Transport, Logistiek en Water, Abdelkader Amara, dat het project voorspoedig verloopt.

De totale lengte van de nieuwe snelweg is 1055 kilometer en er is een begroting van 10 miljard dirham voor uitgetrokken. De nieuwe brug, die met een lengte van 1650 meter de grootste van Marokko zal zijn, wordt aangelegd in de buurt van de stad Laayoune.

Samen met de gouverneur van de provincie Tan-Tan, Mohamed Hamim, bezocht Amara ook een zeewater-ontziltingsinstallatie in de provincie Tarfaya. Dit project is in een hoog tempo afgerond en heeft 140 miljoen dirham gekost.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team