Zoeken

Spanje ziet voetbaltalenten naar Marokko vertrekken

14 november 2023 - 14:00 - Sport

©

In de afgelopen jaren heeft Marokko met succes meerdere binationale voetballers in Spanje overtuigd om zich bij de Atlas Leeuwen aan te sluiten. Ilias Akhomach is de laatste aanwinst van het Marokkaans elftal. Spanje daarentegen heeft Lamine Yamal kunnen overtuigen terwijl Brahim Diaz nog steeds over zijn sportnationaliteit twijfelt.

Marokko is op zoek naar talent om zijn nationale team te versterken en titels te winnen. De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) heeft reeds meerdere jonge spelers met zowel de Spaanse als Marokkaanse nationaliteit overgehaald om voor Marokko te kiezen. De lijst blijft groeien, van Achraf Hakimi (Paris Saint-Germain) tot Ilias Akhomach (Villaréal), Munir El Haddadi (UD Las Palmas) of nog Abdessamad Ezzalzouli (Real Betis).

Lees ook: Zware Klap voor Spanje: Ilias Akhomach kiest voor Marokko

Deze binationale spelers hebben in de Spaanse jeugdteams gespeeld voordat ze besloten zich bij de Atlas Leeuwen aan te sluiten, schrijft Estadio Deportivo. Maar sommige binationale spelers zoals Lamine Yamal (FC Barcelona) hebben ervoor gekozen hun internationale carrière met Spanje voort te zetten. Anderen zoals Brahim Díaz (Real Madrid), Youssef Enríquez, Adam Aznou, Salim El Jebari of Rachad Fettal twijfelen nog steeds tussen Marokko en Spanje.

Lees ook: Brahim Diaz "niet overtuigd" door Marokko

Marokko heeft een netwerk van scouts opgezet om talenten van Marokkaanse afkomst in Europese clubs te vinden. Rabie Takassa is de coördinator van dit netwerk van scouts in Spanje, Nederland, Italië, Duitsland... "We hebben een database met alle voetballers van Marokkaanse afkomst die in Europa spelen. Elk seizoen voegen we de nieuwe namen toe die opkomen," verklaarde hij in een interview met Relevo.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team