Zoeken

Zware Klap voor Spanje: Ilias Akhomach kiest voor Marokko

11 november 2023 - 17:18 - Sport

©

De jonge speler Ilias Akhomach, opgeleid bij La Masia en die momenteel bij Villarreal speelt, heeft besloten om voor Marokko uit te komen. Hiermee ziet hij af van de mogelijkheid om voor Spanje te spelen.

Deze informatie is bevestigd door Santi Denia, coach van het Spaanse U21-team. Hij vertelde dat Akhomach zijn beslissing aan de sportdirectie had meegedeeld. Akhomach, geboren in Barcelona uit Marokkaanse ouders, had al eerder voor Marokko gespeeld in jeugdcategorieën en nam onder meer deel aan de Afrikaanse Jeugdspelen met het Marokkaanse U16-team.

Lees ook: Marokkaanse voetballer Ilias Akhomach weigert eerbetoon aan Israël

De 19-jarige Akhomach is een product van La Masia, het beroemde opleidingscentrum van FC Barcelona. Hij speelde een belangrijke rol in het eerste team onder leiding van Xavi Hernández, maar koos ervoor zijn contract met de Catalaanse club niet te verlengen. Door te kiezen voor Villarreal hoopte hij op een centralere rol en minder concurrentie.

Lees ook: Ilias Akhomach opgeroepen door Spaans elftal

Akhomach’s beslissing om voor Marokko uit te komen is een zware klap voor het Spaanse U21-team, meldt AS. Beschouwd als een sleutelspeler door coach Santi Denia, kan zijn afwezigheid de strategieën van het team voor de Euro 2025-kwalificaties in Slowakije, waar Spanje het opneemt tegen Hongarije en België, aanzienlijk beïnvloeden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team