Zoeken

Brahim Diaz "niet overtuigd" door Marokko

9 november 2023 - 23:00 - Sport

©

Brahim Diaz staat niet op de lijst van 25 spelers die door bondscoach Walid Regragui zijn opgeroepen voor de wedstrijden van Marokko tegen Eritrea en Tanzania. Hoewel de speler nog steeds interesse wekt bij Marokko, moet hij "100% overtuigd" zijn van zijn keuze voordat hij wordt opgeroepen voor het Marokkaans elftal, legde de coach uit.

De lijst die op donderdag door Walid Regragui is vrijgegeven, bevestigt de afwezigheid van Brahim Diaz. De coach legde tijdens een perspunt uit waarom hij ervoor koos om de Real Madrid-speler niet op te roepen voor de twee kwalificatiewedstrijden voor het WK-2026. Volgens hem heeft Diaz simpelweg "zijn beslissing nog niet genomen".

Lees ook: Walid Regragui in Madrid om Brahim Diaz te overtuigen

"Hij is een speler die al lang onze interesse heeft. En natuurlijk zijn we nog steeds geïnteresseerd," herhaalde de Marokkaanse coach tijdens de persconferentie, waarbij hij verzekerde dat Diaz zal worden opgeroepen als hij "overtuigd" is dat hij voor Marokko wil spelen. "Als we weten dat hij klaar is, zullen we hem oproepen. Zo niet, dan gebeurt het niet," drong hij aan.

Lees ook: Omgeving Brahim Diaz ontkent keuze voor Marokko

Wat zeker is, is dat Brahim Diaz niet zal deelnemen aan de volgende Afrika Cup die gepland staat van 13 januari tot 11 februari 2024 in Ivoorkust, ook al kiest hij tegen dan voor Marokko. De middenvelder heeft al aangekondigd zich te willen concentreren op zijn club, Real Madrid, om dit seizoen goede prestaties neer te zetten.

Bladna.nl