Zoeken

Spanje geeft uitkering aan beide weduwen Marokkaanse polygaam

27 februari 2019 - 15:40 - Wereld

©

Polygamie is verboden in Spanje. Toch gaan de beide weduwen van een Marokkaanse man een nabestaandenuitkering ontvangen van het zuid-Europees land.

Het Spaanse hooggerechtshof heeft ermee toegestemd dat beide weduwe een uitkering ontvangen. Volgens het hof zijn polygame huwelijke verboden in Spanje maar niet in Marokko. Beide huwelijken met de overleden man werden in Marokko gesloten en zijn dus legaal.

Volgens Diario Patriota vocht de overleden man in het Spaanse leger in de Sahara en kreeg sinds zijn pensioen een uitkering van de Spaanse staat. De twee vrouwen wonen in Marokko en reisden naar Spanje om hun zaak te verdedigen. Het ministerie van Defensie weigerde op hun verzoek in te gaan omdat polygamie in Spanje verboden is en zelfs met 2 tot 5 jaar gevangenis wordt gestraft.

Het hooggerechtshof is het daar niet mee eens en baseerde haar besluit op een oude overeenkomst volgens dewelke als een huwelijk geldig is in Marokko, het ook geldig is in Spanje waardoor beide vrouwen dus recht hebben op een weduwe-uitkering in Spanje. De uitkering wordt als gevolg in twee verdeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team