Zoeken

Polygamie onrechtvaardig voor vrouwen volgens Imam Al Azhar

7 maart 2019 - 16:30 - Wereld

©

Volgens Sjeik Ahmed al-Tayeb, Groot-Imam van Al-Azhar sinds 2010, is polygamie niet de norm in de Islam en is het bovendien een "onrechtvaardigheid" voor vrouwen.

De Groot-Imam verklaarde dat "vrouwen de helft van de maatschappij vertegenwoordigen", en dat "als we niet goed voor hen zorgen het net is alsof we op één voet lopen."

"Polygamie is meestal onrechtvaardig voor de vrouw en de kinderen" en is gewoonlijk "het gevolg van een foute begrip van de Koran en van de traditie van de Profeet", aldus de geleerde.

Sjeik Ahmed al-Tayeb stelde tevens de vraag: "Is de moslim echt vrij om een tweede, derde of vierde vrouw te nemen? Wordt deze vrijheid niet onderworpen aan een aantal voorwaarden?".

De preek van de Groot-Imam dateert van afgelopen vrijdag en werd door de stichting Al Azhar op Twitter gepubliceerd. De uitspraken van de imam zorgden voor verhitte discussie op sociale media waardoor de stichting er een dag later aan herinnerde dat Sjeik Al-Tayeb niet over een verbod van de polygamie had gesproken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team