Zoeken

Spanje: Marokkaan cel in huwelijk met 15-jarig meisje

18 januari 2022 - 15:00 - Wereld

©

De provinciale rechtbank van Castellón in Spanje, heeft een 35-jarige Marokkaanse man veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf en een schadevergoeding van 30.000 euro voor het seksueel misbruiken en mishandelen van een 15-jarig meisje, waarmee hij in Marokko was getrouwd.

De man trouwde in 2016 met de minderjarige in Marokko en bracht haar mee naar Castellón waar hij woonde. Hij verbood de minderjarige om hun huwelijk bekend te maken en vroeg haar zich voor te doen als zijn nicht. De man dwong het tienermeisje om huishoudelijke taken te verrichten en hem seksueel te bevredigen.

Lees ook: Marokko: 32% vrouwen slachtoffer kindhuwelijk

De situatie duurde tot 2017. De minderjarige werd toen onder de voogdij geplaatst van de Generalitat de Valencia, die vermoedde dat ze het slachtoffer was van aanranding en gendergerelateerd geweld. Tijdens het proces, dat in november jongstleden voor de rechtbank van Castellón plaatsvond, verklaarde de minderjarige dat seks in haar opvoeding een "recht" is van de man en een "plicht" is voor de vrouw.

De verdachte ontkende zijn minderjarige vrouw te hebben misbruikt of verkracht. "Ze is erg bang voor haar man en wil anderen altijd behagen, ze wil steeds schoonmaken, koken en andere taken uitvoeren, zelfs in het centrum", verklaarde de directeur van het centrum voor minderjarigen waar het slachtoffer werd geplaatst.

Lees ook: Marokko: nieuw onderzoek naar kindhuwelijken

De psycholoog die zich over het kind ontfermde, getuigde eveneens tijdens het proces en zei dat "dit soort ervaringen zeer schadelijk is voor het slachtoffer en haar seksualiteit". Hij voegde eraan toe dat het meisje "onderdanig, gehoorzaam, emotioneel en onstabiel is geworden door de impact van haar levensverhaal". De advocaat van de echtgenoot heeft aangekondigd dat hij tegen de beslissing in beroep gaat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team