Zoeken

Spanje: tot 21 jaar celstraf voor moord op Marokkaan

23 juni 2022 - 11:00 - Wereld

©

In Spanje wordt een verdachte ervan beschuldigd in 2018 in Almeria een Marokkaanse man te hebben vermoord, zijn lichaam in plastic te hebben gewikkeld en het vervolgens op een gemeentelijke berm te hebben gedumpt. De procureur van de plaatselijke rechtbank eist een gevangenisstraf van 21 jaar.

De verdachte werd bijgestaan door twee mededaders, voor wie het openbaar ministerie 3 jaar gevangenisstraf eist. Een jury zal worden samengesteld om te oordelen over het lot van de drie beklaagden die worden vervolgd voor de moord op de Marokkaanse man. In april 2019 werd een minderjarige voor het delict aangeklaagd en veroordeeld tot 18 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. Hij werd ervan verdacht te hebben geholpen bij het verbergen van het stoffelijk overschot van het slachtoffer, dat nadien door de Guardia Civil werd teruggevonden.

In de tenlastelegging, waartoe Europa Press toegang had, wordt gesteld dat het slachtoffer op 13 oktober 2018 om 4 uur ’s ochtends de woning binnenging, waar de 18-jarige verdachte hem met een jachtgeweer neerschoot. Ook de twee andere beklaagden waren aanwezig. De rechter moet de toedracht van de dood van de Marokkaan vaststellen, meer bepaald of één van de verdachten heeft getracht te beletten dat het slachtoffer het huis verliet, zodat de hoofdverdachte het slachtoffer in de rug kon schieten zonder dat hij zich kon verdedigen.

Vervolgens heeft de hoofdverdachte, met de hulp van een minderjarige die de feiten reeds bekende, het stoffelijk overschot van het slachtoffer in zijn auto vervoerd. Nadat hij het met "kabels" had vastgebonden en "in plastic had gewikkeld", liet hij het achter op een berm op vier kilometer van het huis. De verdediging van de verdachte ontkende de beschuldigingen en beweerde dat het slachtoffer samen met vier andere personen het huis was binnengedrongen om drugs te stelen.

Dit was "zelfverdediging", verklaarde de verdediging, die om vrijspraak vroeg. Onderzoekers vonden marihuanaresten in de woning van de verdachte, maar geen drugs. Het huis was schoongemaakt met bleekwater en ammoniak. Op 13 oktober zal de zaak door justitie worden behandeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team