Zoeken

Ouders in Spanje vermoorde Marokkaan eisen 210.000 euro en 20 jaar gevangenisstraf

24 februari 2023 - 11:00 - Wereld

©

De verdediging van de vermeende moordenaar van een jonge Marokkaan in het Spaanse Calas de Majorque in juli 2021, heeft tijdens het proces tegen de vermeende dader een straf van drie jaar gevangenis voorgesteld.

Advocaat Miguel Ángel Ordinas, die de verdediging van de verdachte voert, heeft zijn verzoek tot vrijspraak van zijn cliënt vernieuwd, omdat hij volgens hem niet schuldig is aan de dood van de 28-jarige Marokkaan. De advocaat heeft als tweede optie voorgesteld dat zijn cliënt tot drie jaar gevangenisstraf wordt veroordeeld voor opzettelijke slagen en verwondingen of onvrijwillige doodslag door ernstige nalatigheid.

Lees ook: Barcelona: zeven arrestaties in onderzoek naar moord Marokkaan

Volgens Europa Press heeft het Openbaar Ministerie 12 jaar gevangenisstraf geëist voor doodslag, een schadevergoeding van 168.000 euro voor de ouders van het slachtoffer en 20.000 euro aan elk van zijn vier broers en zussen.

Lees ook: Koelbloedige moord op Marokkaan in Barcelona

De familie van het slachtoffer heeft de beschuldigingen van doodslag en moord tegen de verdachte gehandhaafd. De advocaat van de familie eist 22 jaar gevangenisstraf en 14 jaar gevangenisstraf in geval van bewezen doodslag, evenals de betaling van 210.000 euro aan de ouders en broers en zussen van het slachtoffer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team