Zoeken

Spanje: ophef om "Marokkaanse karakter" wateren Canarische Eilanden

22 februari 2022 - 18:30 - Wereld

©

Spanje verzekert dat de indeling die de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) hanteert voor de wateren van de Canarische Eilanden bij de Marokkaanse visserijzone, "geen gevolgen" heeft voor de soevereiniteit van Spanje over deze wateren.

"Noch de benaming, noch de afbakening van de verschillende sectoren van de visserijzones die door de FAO uitsluitend voor statistische doeleinden worden gebruikt, hebben enige invloed op de soevereiniteit van de wateren waarop zij betrekking hebben", benadrukte de regering in haar antwoord op een vraag van Vox, waartoe Europa Press toegang had.

Lees ook: Spaanse partij eist vertrek Marokkaanse viskwekerij bij Islas Chafarinas

De extreemrechtse partij wilde weten of de Spaanse regering overweegt om stappen te ondernemen om de indeling van de FAO aan te vechten, waarin de wateren van de Canarische Eilanden als onderdeel worden beschouwd van de Marokkaanse visserijzone. Deze zone, die de wateren van de Canarische Eilanden omvat, bestaat "al meer dan 30 jaar", op voorstel van de Visserijcommissie voor het centraal-oostelijk deel van de Atlantische Oceaan en is vastgelegd in verschillende documenten van de organisatie en in minstens twee verordeningen van de Gemeenschap, zo herinnert Vox.

Lees ook: Marokko beschuldigd van schending Spaanse maritieme ruimte

"Als er in deze 30 jaar geen controverse is ontstaan, dan is dat juist omdat de uitsluitend statistische reikwijdte ervan bekend is", benadrukt de regering van Sanchez, die het publiek garandeert dat de soevereiniteit van de Spaanse wateren niet wordt bedreigd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team