Zoeken

Kan Marokko de Canarische Eilanden opeisen?

27 maart 2022 - 21:00 - Marokko

©

De Coalición Canaria (een Canarische nationalistische politieke partij) vraagt de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, José Manuel Albares, te bevestigen of Marokko echt aanspraak zou hebben kunnen maken op het grondgebied van de Canarische Eilanden, indien Spanje het Marokkaanse autonomieplan voor de Sahara niet gesteund zou hebben.

De informatie die door minister Albares werd medegedeeld en niet werd ontkend, is van "extreme ernst", aldus de Canarische coalitie in een verklaring, waarin ze de Spaanse regering ook verwijt "te zijn gezwicht voor de chantage van Marokko".

Lees ook: Spanje hervat repatriëring migranten naar Marokko

De partij deed eveneens een beroep op de regering van de Canarische Eilanden om haar standpunt ten aanzien van het Sahara-conflict officieel kenbaar te maken en om van premier Pedro Sánchez te eisen dat hij zijn besluit om het Marokkaanse autonomieplan voor de Sahara te steunen, opnieuw te overwegen.

Lees ook: Marokko "ruilt" Sebta en Melilla in voor Sahara

De coalitie riep de Verenigde Naties ook op om zo spoedig mogelijk een rechtvaardige en definitieve oplossing te vinden voor het conflict in de Sahara, door een referendum te organiseren over zelfbeschikking voor het Saharawi-volk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team