Zoeken

Spanje biedt hulp aan Marokko voor organisatie WK 2030

26 februari 2024 - 10:00 - Sport

©

De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft tijdens zijn bezoek aan Rabat op woensdag de hulp van Spanje aangeboden aan Marokko voor de organisatie van het WK 2030.

Pedro Sánchez en Koning Mohammed VI spraken over de gezamenlijke kandidatuur van Marokko, Spanje en Portugal om het toernooi te organiseren. Sánchez prees de voortgang van de organisatie en zei dat de aanwezigheid van Marokko als gastland een succes garandeert.

Lees ook: Spanje wil deel van 45 miljard euro aan infrastructuurprojecten in Marokko

"Het WK 2030 zal voor het eerst in drie landen en op twee continenten plaatsvinden," zei Sánchez tijdens een persconferentie na zijn ontmoeting met de monarch. "De organisatie van dit evenement is een enorme uitdaging, maar ik ben ervan overtuigd dat we er samen een groot succes van kunnen maken."

Spanje is bereid om Marokko te helpen met de ontwikkeling van infrastructuur, waaronder spoorwegen. Sánchez zei dat er in de nabije toekomst overeenkomsten tussen beide landen zullen worden getekend.

De Spaanse premier hoopt ook dat de finale van het WK 2030 gespeeld zal worden tussen de Atlas Leeuwen en La Roja. "Dat zou een prachtige afsluiting zijn van dit geweldige evenement," aldus Sánchez.

Lees ook: Mohammed VI en Pedro Sanchez: een ontmoeting om de samenwerking nieuw leven in te blazen?

Sánchez heeft de komende vier jaar veel aandacht voor de organisatie van het WK 2030 beloofd. Volgens Spaanse media sprak hij met zijn Marokkaanse ambtgenoot Aziz Akhannouch over het toernooi voordat hij door Mohammed VI werd ontvangen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team