Zoeken

Grote stadions, snelwegen, HSL: Marokko werkt aan zijn infrastructuur voor 2030

4 mei 2024 - 07:00 - Sport

©

In aanloop naar de organisatie van het WK 2030, samen met Spanje en Portugal, zet Marokko vol in op de ontwikkeling van zijn infrastructuur.

Een gedetailleerde planning is opgesteld, meldt minister Nizar Baraka van Uitrusting en Water. De focus ligt op de renovatie van stadions die al klaar zullen zijn voor de Afrika Cup 2025 in Marokko. Daarnaast wordt er een nieuw groot stadion gebouwd in Benslimane, dat speciaal voor het WK 2030 bedoeld is.

Lees ook: WK 2030: Marokko verwacht enorme economische boost

Ook wegen en autosnelwegen worden aangepakt om een vlotte bereikbaarheid van de stadions te garanderen. Havens worden geüpgraded om de WK-bezoekers te kunnen ontvangen en het HSL-netwerk wordt uitgebreid.

De Marokkaanse kandidatuur, die samen met Portugal en Spanje werd ingediend, moet voldoen aan de strenge eisen van de FIFA. Volgens Baraka zijn er tijdens de coördinerende bijeenkomst al verschillende aandachtspunten besproken, met name op het gebied van infrastructuur.

Lees ook: Digitale transformatie in Marokko krijgt boost door WK 2030

De Marokkaanse regering is ervan overtuigd dat het koninkrijk klaar is om een succesvol WK 2030 te organiseren. De investeringen in infrastructuur zullen niet alleen ten goede komen aan het evenement, maar ook aan de Marokkaanse bevolking op de lange termijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team