Zoeken

Spanje wil deel van 45 miljard euro aan infrastructuurprojecten in Marokko

23 februari 2024 - 13:00 - Economie

©

Marokko plant voor 45 miljard euro aan investeringen in infrastructuur tegen 2050. Spaanse bedrijven streven ernaar een groot deel van de aanbestedingen voor deze infrastructuurprojecten te winnen. Dat heeft de Spaanse premier Pedro Sanchez woensdag in Rabat aangekondigd.

"Spanje is een belangrijke partner voor Marokko dat 45 miljard euro aan investeringen plant tot 2050", aldus Sanchez tijdens een persconferentie na afloop van zijn werkbezoek aan het koninkrijk. Volgens de Spaanse premier zullen Spaanse bedrijven de mogelijkheid hebben om aan de aanbestedingen deel te nemen. Sanchez prees verder de "positieve ontwikkeling" van de handel tussen beide landen en benadrukte dat het bilaterale economische partnerschap verder zal worden versterkt, met name in het kader van de gezamenlijke organisatie van het WK voetbal 2030 met Portugal.

Lees ook: Mohammed VI en Pedro Sanchez: een ontmoeting om de samenwerking nieuw leven in te blazen?

De Spaanse premier prees ook de "grote inspanningen" van Marokko om zijn economie te moderniseren en benadrukte de betrokkenheid van Spaanse bedrijven bij deze ontwikkeling, met name op het gebied van transport, hernieuwbare energie en waterbeheer.

Lees ook: Pedro Sánchez: zeer duur hotel in Marokko

Pedro Sanchez bracht woensdag een werkbezoek aan Marokko, waar hij een audiëntie had bij Koning Mohammed VI. Het bezoek past in de nieuwe fase van de bilaterale betrekkingen, die begon met de ontmoeting tussen de Koning en de Spaanse premier in april 2022 en de ondertekening van een gezamenlijke verklaring.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team