Zoeken

Gianni Infantino wakkert spanningen aan tussen Marokko en Spanje

25 april 2024 - 16:00 - Sport

©

Het recente bezoek van FIFA-voorzitter Gianni Infantino aan Marokko om de finale van de Afrika Cup zaalvoetbal bij te wonen, die voor de derde keer op rij door de Atlas Leeuwen werd gewonnen, heeft in Spanje voor onrust gezorgd. Spanje en Portugal, die samen met Marokko het WK 2030 organiseren, hebben beide de wens uitgesproken om de finale van het toernooi te organiseren.

"Ik voel me thuis in een land dat leeft en ademt voor voetbal. Dit voetbalgekke land is een geweldige gastheer voor verschillende toernooien, waaronder dit, en ik ben nu al erg enthousiast over wat 2030 ons zal brengen", aldus Infantino vanuit Rabat, waar hij afgelopen weekend de finale van de Afrika Cup zaalvoetbal bijwoonde, gehuld in een Marokkaans shirt. Woorden en gebaren die in Spanje, waar men graag de finale van het WK 2030 in het Bernabéu stadion wil zien spelen, voor veel ongerustheid hebben gezorgd.

Lees ook: Marokko en Spanje botsen over finale WK 2030

Volgens El Debate zou de Marokkaanse voetbalbond proberen te profiteren van de crisis bij de Spaanse voetbalbond, waar interim-voorzitter Pedro Rocha in verdenking is gesteld van corruptie, om de FIFA te overtuigen de finale van het WK 2030 in het 115.000 plaatsen tellende Grote Stadion van Casablanca te laten spelen. De bouw van dit pareltje zou in 2025 moeten beginnen en in 2028 moeten worden voltooid.

Lees ook: Marokkaanse zaalvoetbalploeg verovert derde Afrikaanse titel op rij

De situatie bij de Spaanse voetbalbond (RFEF) dreigt de kandidatuur van Marokko, Spanje en Portugal voor het WK van 2030 in gevaar te brengen. Het uiteindelijke besluit ligt bij de wereldvoetbalbond FIFA.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team