Zoeken

Spanje pakt belangrijke markt af van Frankrijk in Marokko

21 juni 2024 - 14:00 - Economie

©

Het Spaanse studiebureau Ineco heeft een belangrijke opdracht binnengehaald in Marokko. Het bedrijf zal de Nationale Maatschappij voor Spoorwegen van Marokko (ONCF) adviseren bij de uitbreiding van de hogesnelheidslijn tussen Kenitra en Marrakech. Ineco won de aanbesteding nipt van het Franse Egis Rail.

Ineco bood 1,309 miljard dirham voor de opdracht, terwijl Egis Rail 1,385 miljard dirham in rekening bracht. Het verschil van 76 miljoen dirham was doorslaggevend.

Lees ook: Spanje wil zijn HSL aan Marokko verkopen

De opdracht omvat het adviseren van de ONCF over de infrastructuurprojecten voor de hogesnelheidslijn. De totale waarde van de uitbreiding van de hogesnelheidslijn wordt geschat op 1,4 miljard dirham.

De aanbesteding voor de uitbreiding van de HSL werd in februari 2024 uitgegeven door de ONCF. Drie bedrijven deden mee: Egis Rail, Ineco en Dar Al Handasha. Dar Al Handasha werd echter uitgesloten na een administratieve controle.

Lees ook: HSL Kenitra-Marrakech: Frankrijk wil concurrentie uitschakelen

Ineco heeft al eerdere projecten in Marokko uitgevoerd. Het bedrijf was met name verantwoordelijk voor de uitbreiding van de luchthaven Mohammed V in Casablanca.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team