Zoeken

Vijf treingiganten in race voor megacontract in Marokko

7 juli 2024 - 19:40 - Economie

©

De Marokkaanse spoorwegmaatschappij ONCF heeft een aanbesteding uitgeschreven voor de aankoop van 168 nieuwe treinen, waaronder 18 hogesnelheidstreinen. Vijf grote internationale treinbouwers dingen mee naar dit megacontract.

De Franse Alstom, de Spaanse Talgo, de Zuid-Koreaanse Hyundai Rotem, de Baskische treinbouwer CAF en de Chinese gigant CRRC hebben dinsdag hun biedingen ingediend bij de ONCF.

Lees ook: Indiase groep voor Marokkaanse HSL

De aankoop van de 168 nieuwe treinen vergt een investering van 16 miljard dirham. Volgens de ONCF is dit project bedoeld om het nationale spoorwegnet te versterken als een duurzame en inclusieve vervoersoptie.

Lees ook: Marokko investeert 400 miljard dirham in treinen: 43 steden verbonden

De aanbesteding bestaat uit drie onderdelen: de aankoop van de treinen, die tussen 2027 en 2030 geleverd moeten worden, een partnerschap voor het onderhoud van de treinen en de ontwikkeling van een lokale spoorwegindustrie. De winnende treinbouwer moet een fabriek bouwen en een netwerk van leveranciers en onderaannemers opzetten, met het oog op export, vergelijkbaar met wat er is gebeurd in de auto- en luchtvaartindustrie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team