Zoeken

Zuid-Korea wil hogesnelheidstreinen aan Marokko leveren

8 juli 2024 - 11:20 - Economie

©

De Zuid-Koreaanse regering wenst dat bedrijven uit eigen land meedingen naar een Marokkaans contract van 3,6 miljard dollar voor de aanschaf van hogesnelheidstreinen en de vernieuwing van het treinpark.

De Zuid-Koreaanse minister van Infrastructuur en Transport, Park Sang-woo, bracht vrijdag een bezoek aan Marokko en sprak met zijn Marokkaanse ambtsgenoot Mohamed Abdeljalil en de directeur van de nationale spoorwegmaatschappij ONCF, Mohamed Rabie Khlie. De gesprekken gingen over het versterken van de samenwerking op spoorweggebied. De Zuid-Koreaanse minister greep de gelegenheid aan om te pleiten voor deelname van Koreaanse bedrijven aan de Marokkaanse aanbesteding voor hogesnelheidstreinen en andere treinen.

Lees ook: Vijf treingiganten in race voor megacontract in Marokko

"We verwelkomen de deelname van Koreaanse bedrijven aan het Marokkaanse spoorwegproject", reageerde Mohamed Abdeljalil. Marokko heeft onlangs een aanbesteding uitgeschreven voor de aankoop van 904 treinen met een totale waarde van 3,52 miljard euro, om het treinpark te vernieuwen in aanloop naar het WK voetbal in 2030, dat Marokko samen met Spanje en Portugal organiseert. De deadline voor het indienen van offertes is 9 juli. De Spaanse bedrijven Talgo en CAF, het Franse Alstom en het Chinese CRRC hebben al interesse getoond in het project.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team