Zoeken

Veel emotie bij hereniging Marokkaanse broers na 15 jaar

26 oktober 2023 - 17:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Het emotionele weerzien van twee broers die 15 jaar van elkaar gescheiden waren, heeft de harten van velen op Lanzarote geraakt. Mohamed Ihmoudni, die de riskante overtocht van Marokko naar Lanzarote maakte toen hij slechts 8 jaar oud was, beleefde op 15 oktober een ontroerend weerzien met zijn jongere broer op de kade van Puerto Naos.

Mohamed, nu werkzaam als kok bij de Nautische Club van Arrecife, zet zich aan het einde van zijn werkdag in als vrijwilliger bij het Rode Kruis, waar hij nieuw aangekomen migranten op Lanzarote helpt. Begin oktober informeerde zijn vader hem over de verdwijning van zijn jongere broer, met het vermoeden dat hij de oversteek naar Lanzarote had gewaagd. Met spanning wachtte Mohamed op zijn broer die hij uiteindelijk herkende onder een groep migranten die op 15 oktober arriveerde. "Het was als een droom die uitkwam," vertelde hij aan La Voz de Lanzarote.

Lees ook: Iers-Marokkaanse vrouw vindt vader terug na 18 jaar (video)

De jongeman herinnert zich zijn eigen gevaarlijke reis van 15 jaar geleden nog goed, toen hij als 8-jarige Agadir verliet. "Het was in 2008, de eerste keer dat ik de oceaan zag. Mijn familie had 3500 euro betaald voor deze reis," herinnert hij zich. Zijn broer betaalde 4000 euro voor de overtocht. "Toen ik me voorstelde dat hij op een boot zou stappen, was ik doodsbang dat hij zou sterven op zee," benadrukt hij, terugdenkend aan zijn eigen traumatische ervaring. "Reizen met de boot is vreselijk, je bent de hele dag ziek... Ik zou het niemand aanraden."

Lees ook: Britse vindt na 50 jaar dochter terug die naar Marokko was meegenomen

Zijn ouders waren overgelukkig toen ze hoorden dat zijn jongere broer veilig was aangekomen. "Het was alsof ze de loterij hadden gewonnen." Hoewel Mohamed zich geen leven buiten Lanzarote kan voorstellen, hoopt hij ooit terug te keren naar zijn geboortestad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team