Zoeken

Marokkaan krijgt 10 jaar cel voor moord op stalker van zijn zus

10 december 2023 - 13:00 - Marokko

©

In Casablanca heeft een 24-jarige verdachte een gevangenisstraf van tien jaar gekregen voor het doden van een man die zijn zus lastigviel.

De twintiger stond terecht voor mishandeling met de dood tot gevolg, zonder de intentie te doden, en gedroeg zich voor de rechtbank alsof hij een plicht had vervuld. Hij verklaarde tijdens zijn proces dat hij het gedrag van de overledene, die zijn zus lastigviel, niet langer kon verdragen.

Lees ook: Marokko opgeschud door eremoord

De 21-jarige vrouw werd dagelijks lastiggevallen door de overledene, een 26-jarige drugsdealer met een strafblad, op weg naar haar werk. Ze bevestigde in de rechtbank dat ze haar broer of ouders nooit had ingelicht over het gedrag van de man, die beweerde verliefd op haar te zijn.

De situatie escaleerde toen de broer de drugsdealer confronteerde met zijn gedrag, waarop deze laatste agressief reageerde. In een vlaag van woede greep de broer een steen en sloeg de drugsdealer meerdere keren op het hoofd, wat leidde tot zijn dood.

Lees ook: Marokko: Khemisset opgeschud door eermoord

In de rechtszaal vroeg de zus haar broer om vergeving, omdat zij zichzelf als de onbedoelde oorzaak van zijn problemen beschouwt. De rechtbank oordeelde dat de jongeman schuldig was, maar kende hem verzachtende omstandigheden toe, wat leidde tot een veroordeling tot tien jaar gevangenisstraf.

Bladna.nl