Zoeken

Spanje overweegt opnieuw donatie 90 quads aan Marokko

5 oktober 2021 - 18:40 - Wereld

©

Spanje wil de dialoog met Rabat hervatten en overweegt daarom om haar aanbod te hernieuwen om het koninkrijk van 90 moderne quads te voorzien in het kader van het ondersteuningsprogramma voor grensbeheer en migratie in Marokko.

De aankoop van de voertuigen was twee maanden geleden opgeschort vanwege de spanningen tussen de twee landen, meldt OK Diario. De crisis tussen Marokko en Spanje was veroorzaakt door de opname van Polisario-leider Brahim Ghali in een ziekenhuis in Logroño onder een valse identiteit en de migratiecrisis waarbij in mei duizenden Marokkanen Sebta waren binnengedrongen.

Lees ook: Marokko-Spanje: heropening grenzen in zicht na anderhalf jaar sluiting

Marokko had twee maanden gekregen om de donatie te accepteren maar had niet op het aanbod gereageerd vanwege de politieke situatie. De aankoopprocedure werd daarom voor onbepaalde tijd uitgesteld. De quads zouden door het noodtrustfonds van de Europese Unie voor Afrika worden gefinancierd.

Lees ook: Marokko-Spanje: samenwerking terrorismebestrijding gehandhaafd tijdens crisis

Volgens het blad zal Spanje haar aanbod hernieuwen. Bronnen van het Spaanse ministerie van Binnenlandse zaken laten weten dat "het voorstel in de toekomst opnieuw zou kunnen worden gedaan".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team