Zoeken

Mohammed VI prijst "uitstekende" betrekkingen met Spanje

14 oktober 2021 - 16:20 - Wereld

©

Koning Mohammed VI is tevreden over de "stevige vriendschapsbanden" tussen Marokko en Spanje. Hij wenst dat deze betrekkingen in "wederzijds respect" verder uitgebouwd worden.

In een felicitatiebrief die koning Felipe VI van Spanje en koningin Letizia dinsdag ter gelegenheid van de Nationale Spaanse feestdag ’Fiesta Nacional’ hebben ontvangen, heeft Koning Mohammed VI zijn "grote tevredenheid" geuit over de "uitstekende betrekkingen" tussen Rabat en Madrid. De vorst maakte ook van de gelegenheid gebruik om zijn verbintenis te hernieuwen om te "werken aan de versterking van deze betrekkingen" in overeenstemming met "de aspiraties en de ambities van de twee bevriende volkeren", meldt persagentschap MAP.

Lees ook: Koning Felipe VI prijst betrekkingen Marokko Spanje

Mohammed VI liet niet na om de "hechte vriendschapsbanden" tussen beide landen, die gebaseerd zijn op "vruchtbare samenwerking en wederzijds respect", toe te juichen en "oprechte wensen van gezondheid, geluk en voorspoed aan de vorsten en de gerenommeerde koninklijke familie van Spanje toe te wensen". Hij wenste verder ook alle Spanjaarden vooruitgang toe.

Lees ook: Marokko-Spanje: grens Melilla centraal op topontmoeting

De brief is de eerste die Mohammed VI aan de koning van Spanje zendt sinds de diplomatieke crisis tussen de twee landen, die werd uitgelokt door het onthaal van Brahim Ghali in Spanje op 18 april. Op 20 augustus heeft Mohammed VI in zijn toespraak ter gelegenheid van het Troonfeest de wens geuit om "een nieuw tijdperk in te luiden" in de betrekkingen met Spanje, gebaseerd op "vertrouwen, transparantie, wederzijds respect en eerbied voor het compromis".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team