Zoeken

Spanje houdt grenzen Sebta en Melilla dicht

26 september 2021 - 10:42 - Wereld

©

De grenzen van Sebta en Melilla met Marokko blijven gesloten tot 31 oktober, "onder voorbehoud van mogelijke wijzigingen", volgens een verordening van het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken die zaterdag in het Spaans Staatsblad is gepubliceerd.

De verordening verlengt met een maand de maatregelen die niet-essentiële reizen van derde landen naar de Europese Unie en de landen van het Schengengebied beperken vanwege de Covid-19 gezondheidscrisis.

Lees ook: Marokko-Spanje: opening van grens met Sebta onbeslist

Deze nieuwe verlenging van de sluiting van de grensovergang van Tarajal gaat in op 1 oktober en loopt tot 31 oktober om middernacht, "onder voorbehoud van een mogelijke wijziging als gevolg van nieuwe omstandigheden of aanbevelingen van de Europese Unie", schrijft El Faro de Ceuta.

Spanje en Marokko werken samen aan een hervatting van de diplomatieke betrekkingen na een ernstige crisis van meerdere maanden. De crisis ontstond na de ziekenhuisopname van Polisario-leider Brahim Ghali onder een valse identiteit in een Spaans ziekenhuis en werd verergerd door de migratiecrisis in mei dit jaar, waarbij duizenden Marokkanen Sebta illegaal binnenkwamen.

Lees ook: Marokko dreigt grens met Sebta definitief te sluiten

Minister Nasser Bourita van Buitenlandse zaken en zijn Spaanse ambtgenoot José Manuel Albares, hadden afgelopen woensdag een telefonisch gesprek waarbij ze afspraken om elkaar zeer binnenkort te ontmoeten. Dit gesprek wekte veel hoop bij de bevolking in beide landen, die ongeduldig wacht op de heropening van de grenzen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team