Zoeken

Spanje arresteerde dader bloedbad Salé na tip van Marokko

30 april 2021 - 19:40 - Wereld

©

In Spanje is de verdachte van de moord op een heel gezin in Salé gearresteerd. De locatie en identiteit van de vermeende dader zijn aan de Spaanse autoriteiten verstrekt door de Marokkaanse inlichtingendienst DGST.

De vermeende dader was al twee maanden op de vlucht voordat hij op 23 april door de Spaanse politie werd gearresteerd in de provincie Castellón, in de buurt van Valencia. De Marokkaanse autoriteiten hadden een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd voor de verdachte.

Een conflict met zijn broer over de erfenis van een stuk land zou voor de vermeende dader de reden zijn geweest om zijn gruweldaad te plegen. De avond voordat de zesvoudige moord werd gepleegd had de verdachte nog een telefoongesprek gevoerd met zijn broer. Het gesprek verliep niet bepaald broederlijk en er werden verschillende bedreigingen geuit. Volgens de krant Al Akhbar heeft de DGST aan de hand van deze telefoonconversatie kunnen achterhalen wie de verdachte is en waar hij woont. Vervolgens is deze informatie gedeeld met de Spaanse politie.

"Het onderzoek begon amper een week geleden, toen de Marokkaanse autoriteiten agenten van de nationale politie die gespecialiseerd zijn in de opsporing van voortvluchtigen informeerden over de mogelijke aanwezigheid in Spanje van de vermeende dader van de moord die is gepleegd in Marokko", meldt de Spaanse politie op zijn officiële website. Na verder onderzoek is de 50-jarige verdachte bij het verlaten van zijn woning gearresteerd.

De gruwelijke moorden in Salé kwamen aan het licht toen op 6 februari de levenloze lichamen van een vader, een moeder en vier van hun kinderen werden gevonden in een huis in de wijk Errahma. Alle slachtoffers zijn omgebracht met een steekwapen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team