Zoeken

België: moordverdachte Mounia blijft in de gevangenis

1 juli 2021 - 15:00 - Wereld

©

De voorlopige hechtenis van de verdachte van de moord op de Marokkaanse Mounia in het Belgische plaatsje Evere wordt met een maand verlengd. Hij heeft een verzoek ingediend om zijn proces in vrijheid af te wachten, maar deze werd door de Brusselse rechtbank geweigerd.

De Advocaat van de verdachte, Eddy Cochez, zegt dat de Brusselse rechtbank heeft beslist dat zijn cliënt nog een maand langer in voorlopige hechtenis moet blijven. Dit werd al eerder door Sudpresse vermeld.

Lees ook: Nieuwe arrestatie voor moord op Mounia in België

De 26-jarige verdachte wordt door getuigen aangemerkt als de mogelijke dader van de moord op Mounia. Voor de politie is er genoeg reden om verder onderzoek te doen naar de verdachte. Een dag voor de moord werd hij nog door de politie gearresteerd in Schaarbeek. De verdachte bedreigde toen een omstander met een mes.

Tijdens het verhoor verklaarde de verdachte dat hij zijn woning op de dag van de moord niet heeft verlaten, maar hij was echter kort na de aanval op Mounia op bewakingscamera’s van een winkel te zien. Ook is er tijdens een huiszoeking een mes en een sweatshirt met bloed gevonden in zijn huis. Uit een analyse blijkt dat het bloed afkomstig is van het 36-jarige slachtoffer.

Op zondag 30 mei liep de Marokkaanse Mounia met haar twee maanden oude baby in een kinderwagen toen ze werd aangevallen met een mes. Ze werd in haar nek gestoken en overleed later in het ziekenhuis.

Bladna.nl