Zoeken

Arrestatie voor verkoop valse PCR-testen aan Marokkanen in Spanje

5 mei 2021 - 12:40 - Wereld

©

In Spanje is een man gearresteerd die ervan wordt verdacht valse PCR-testen aan Marokkanen te hebben verkocht die de test nodig hadden om af te reizen naar Marokko.

De 24-jarige verdachte die is gearresteerd door de Spaanse politie is werkzaam in een apotheek. Hij wordt verdacht van het vervalsen van testcertificaten. De politie doet sinds 20 april onderzoek naar deze "zwarte markt" voor corona-tests in het Spaanse plaatsje El Ejido.

Uit het politieonderzoek is gebleken dat de verdachte apotheekmedewerker zelf een netwerk had opgebouwd om klanten te werven die interesse hadden in een vals testresultaat. Omdat hij toegang had tot het computersysteem van het laboratorium in Barcelona waar de PCR-testen van de apotheek werden geanalyseerd, was de verdachte in staat om de namen van de testuitslagen te veranderen. De beklaagde bood deze dienst aan voor 130 euro per testcertificaat.

De jonge apotheekmedewerker zou zelfs een eigen reisbureau hebben opgezet om vliegtickets te verkopen aan Marokkaanse reizigers. Voor de verplichte PCR-test verwees hij zijn klanten door naar de apotheek waar hij werkte. De Spaanse politie heeft tot nu toe zeven van de valse PCR-tests opgespoord. De verdachte is al voor de rechter verschenen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team