Zoeken

Marokkaanse vrouw vermoord door geradicaliseerde Duitser

8 mei 2021 - 17:00 - Wereld

©

In Hamburg heeft een Duitse geradicaliseerde man zijn vrouw van Marokkaanse afkomst op een gruwelijke wijze vermoord. De vermeende dader heeft zich onlangs bekeerd tot de Islam en bezocht regelmatig een Turkse moskee met een radicale signatuur.

De Duitse krant Der Spiegel meldt dat het drama zich afgelopen dinsdag heeft afgespeeld in Hamburg. Hoewel er sterke aanwijzingen zijn voor wat de beweegredenen van de dader waren, is er officieel nog geen motief vastgesteld. Uit het onderzoek van de Duitse inlichtingen- en veiligheidsdiensten moet blijken of het gaat om een terreuractie van een terroristische cel en of er handlangers zijn geweest die de dader hebben geholpen bij het plegen van de misdaad.

Uit het vooronderzoek is gebleken dat de vermeende dader zich pasgeleden heeft bekeerd tot de islam en dat hij lid was van een Turkse moskee in Hamburg waar radicale ideeën worden gepredikt. Het moskeebestuur is meerdere malen door de politie verzocht om hun toon te matigen. Tot nu toe hebben ze hier echter geen gehoor aan gegeven.

De vermeende moordenaar was onbekend bij de lokale veiligheidsdiensten. De 50-jarige Duitser zou volgens zijn buren een paar weken geleden van uiterlijk zijn veranderd. Ze omschrijven hem als een man met een lange baard in Afghaanse kleding. De veiligheidsdiensten hebben zijn arrestatie nog niet bevestigd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team