Zoeken

Spanje arresteert Fikri, grootste hasj- en cocaïnesmokkelaar

21 december 2021 - 10:00 - Wereld

©

De Marokkaanse Fikri Amellah Agharbi, die wordt gezien als een van de belangrijkste hasj- en cocaïnesmokkelaars en als bevoorrader van de clans Messi en Los Castaña, werd deze week door de Spaanse politie aangehouden.

De drugsbaron werd opgepakt in zijn huis in Barcelona, van waaruit hij verschillende drugssmokkeloperaties van Marokko naar Spanje via de Straat van Gibraltar leidde. Op het Iberisch schiereiland worden de drugs (hasjiesj en cocaïne) daarna in handen gebracht van de clans Messi en Los Castaña, die ze over heel Europa verdelen, meldt het persbureau EFE.

Lees ook: Leider drugsoorlog Marseille in Marokko gearresteerd

Er was een internationaal arrestatiebevel tegen de 43-jarige Marokkaan uitgevaardigd. Hij werd deze week samen met 16 anderen aangehouden na een twee jaar durend onderzoek van de Guardia Civil. Bij zijn arrestatie werden vijf telefoons en twee laptops in beslag genomen.

Huiszoekingen in Barcelona, Vigo (Pontevedra) en San Roque hebben geleid tot de ontmanteling van dit wijdvertakte drugsnetwerk, dat al zo’n 20 jaar actief was in de Straat van Gibraltar, en tot de inbeslagneming van bijna 1 miljoen euro in contanten, 10 waardevolle voertuigen, boten, horloges en juwelen ter waarde van meer dan 3 miljoen euro.

Lees ook: Kopstuk Antwerpse cocaïnemaffia gearresteerd in Malaga

De Marokkaan en zijn netwerk zouden dit jaar in San Pedro del Pinatar (Murcia) ongeveer 4300 kg hasj en aan de kust van Galicië 1800 kg cocaïne Spanje hebben binnengebracht. Bij de arrestatie van Fikri werd een lading van 7 ton cocaïne in beslag genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team