Zoeken

Leider drugsoorlog Marseille in Marokko gearresteerd

16 november 2021 - 18:20 - Marokko

©

Karim Harrat, 33-jarige drugsbaron, is in Marokko gearresteerd. Er was een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd tegen hem voor zijn vermeende betrokkenheid bij een grote drugssmokkel die in augustus 2020 in Marseille heeft plaatsgevonden.

Karim Harrat, een vermoedelijke cannabissmokkelaar die in het Franse Marseille woont, is zondag op de luchthaven van Casablanca door de Marokkaanse autoriteiten gearresteerd. Er was een Europees aanhoudingsbevel tegen hem uitgevaardigd. Het parket van Marseille heeft de informatie bevestigd in een persbericht, aldus Le Parisien.

Lees ook: Drie jaar na dato onderzoek naar moord op drugsbaron "Zocato" in Spanje

De man van Algerijnse afkomst wordt ervan verdacht hasj te hebben ingevoerd in het Franse departement Bouches-du-Rhône en wordt beschouwd als een opkomende drugsbaron. Hij werd actief gezocht voor moord en lidmaatschap van een criminele organisatie. Hij zou achter de moord zitten op een jongeman van 19 jaar, die op 3 augustus 2020 meermaals werd neergeschoten op de snelweg A7, ten noorden van Marseille.

Lees ook: Voortvluchtige drugsbaron Reda Abakrim na 13 jaar gearresteerd in Marokko

De verdachte is bekend bij de politie omdat hij al verschillende keren is gearresteerd voor strafbare feiten. Hij werd nog nooit veroordeeld voor drugshandel. In 2010 werd hij veroordeeld tot tien maanden gevangenisstraf voor het stelen van bankkaarten, waarmee hij in benzinestations en tabakswinkels grote hoeveelheden kansspelen kocht. Hij werd later vrijgelaten wegens goed gedrag in de gevangenis. Sindsdien heeft hij zich op de achtergrond gehouden. "Hij trok van veraf aan de touwtjes van de illegale handel", verklaart een persoon die dicht bij de zaak staat.

Lees ook: Genadeloze oorlog tussen drugsbaronnen in Nador

Volgens de speurders van de gerechtelijke politie zou Karim Harrat al twee jaar lang aan de basis staan van de in Marseille geregistreerde oorlog van drugshandelaars. Meer dan vijftien mensen kwamen sinds het begin van dit jaar om het leven in deze afrekeningen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team