Zoeken

Kopstuk Antwerpse cocaïnemaffia gearresteerd in Malaga

13 december 2021 - 16:20 - Marokko

©

De voortvluchtige Mohamed El Hassani is op de luchthaven van Malaga door de Spaanse politie gearresteerd. El Hassan wordt beschouwd als een kopstuk van de Antwerpse cocaïnemaffia en als de voormalige rechterhand van de vermiste drugscrimineel Abdelkader Bouker.

De 30-jarige Mohamed El Hassani werd afgelopen woensdag gearresteerd in het Zuid-Spaanse Malaga, toen hij net in Europa aankwam, na geruime tijd in Brazilië te zijn geweest. Het Openbaar Ministerie heeft de Spaanse autoriteiten gevraagd om hem uit te leveren. Hij wordt in België gezocht in verschillende dossiers, zoals onder meer betrokkenheid bij de invoer van een partij van 685 kilogram cocaïne die in juni 2020 onderschept werd in een loods in Westerlo. El Hassan wordt door de federale gerechtelijke politie ook verdacht van betrokkenheid bij drugsgeweld. Hij zou medeverantwoordelijk zijn voor de aanslagen van 24 augustus 2020 in Deurne, waarbij een handgranaat ontplofte voor een leegstaande apotheek.

Lees ook: Tanger: 1335 kilo cocaïne onderschept op cruiseschip op weg naar Antwerpen

Speurders slaagden erin om hem in verband brengen met verschillende lopende onderzoeken, dankzij de door de Belgische en Nederlandse politie uitgevoerde operatie Sky ECC. Met Mohamed El Hassani is nu één van de meest gezochte mannen uit het Antwerpse drugsmilieu gearresteerd.

Lees ook: Broer "Brahim Bombastique" neergeschoten in Borgerhout

In december 2016 werd El Hassani het eerste doelwit van een serie aanslagen in het Antwerpse drugsmilieu. Zijn gezinswoning in Borgerhout werd doorzeefd met kogels en er ontplofte een brandbom voor zijn woning. El Hassani werd in december 2020 in de zaak ’Makreel’ veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf en kreeg een boete van 12.000 euro voor zijn betrokkenheid bij de invoer van 322 kilo cocaïne in 2015. Ook zijn vriend en baas, drugsbaron Abdelkader Bouker, werd toen opgepakt. Bouker werd op 7 juli 2016 in Antwerpen ontvoerd door een Frans commando in opdracht van Nederlandse drugsbaronnen en is sindsdien vermist.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team