Zoeken

Rechterhand Fikri Amellah gearresteerd in Malaga

6 oktober 2022 - 14:00 - Wereld

©

De Guardia Civil heeft in Malaga de rechterhand gearresteerd van Fikri Amellah, een Marokkaanse drugsbaron die aan het hoofd stond van een bende die grote hoeveelheden hasj en cocaïne smokkelde vanuit Afrika naar Europa, via de Straat van Gibraltar. Amellah zelf werd afgelopen december in Barcelona gearresteerd, hij wordt ervan beschuldigd drugs te leveren aan de clans van de Straat van Gibraltar.

Bij een actie van de centrale operationele eenheid (UCO) van de Guardia Civil in Málaga en Barcelona werden een tiental personen gearresteerd, waaronder de rechterhand van Fikri Amellah, eveneens van Marokkaanse nationaliteit.

Lees ook: Spanje arresteert Fikri, grootste hasj- en cocaïnesmokkelaar

Na de arrestatie van de drugsbaron afgelopen december bleef het crimineel netwerk actief en wordt het rechtstreeks in verband gebracht met de invoer van vijf ton hasj en vier ton cocaïne, zeggen bronnen in het onderzoek aan Europa Press. Ze voegen eraan toe dat het netwerk ook verantwoordelijk zou zijn voor drugstransporten van de clans "Messi van de Hasj" en "Los Castaña".

Lees ook: Leden Mocro-maffia gearresteerd in Spanje

Gezocht door Europol, de Franse, Belgische en Amerikaanse politie, leidde Fikri Amellah een groot drugshandel- en witwasnetwerk in Barcelona, Malaga en andere Spaanse regio’s zoals Pontevedra. Hij bezat opslagplaatsen in Marokko en beschikte over belangrijke logistieke middelen om grote hoeveelheden hasj en cocaïne van de Marokkaanse kust naar Spanje te vervoeren.

Bladna.nl