Zoeken

Spanje: nieuwe route voor Marokkaanse hasj

15 maart 2022 - 20:20 - Wereld

©

De Spaanse Guardia Civil heeft in Murcia een internationaal netwerk opgerold dat betrokken is bij de handel in Marokkaanse hasj en de smokkel van migranten naar Spanje. In totaal werd bijna 3000 kilo drugs in beslag genomen en werden vier mensen gearresteerd.

Aan boord van de boot, die door de Guardia Civil in de regio Murcia bij Cartagena werd onderschept, werd 2240 kilo Marokkaanse hasj gevonden. Acht bemanningsleden verlieten de boot en wisten aan de veiligheidsdiensten te ontsnappen. Vier van hen werden gearresteerd en zullen worden aangeklaagd voor drugshandel en lidmaatschap van een criminele organisatie, meldt La Opinion de Murcia.

Lees ook: Spanje: fake orka aanval om Marokkaanse hasj te smokkelen

Totdat de gerechtelijke autoriteit besluit om de in beslag genomen boten over te dragen aan verschillende instellingen, zoals de marine, of zelfs aan particulieren die dat wensen, zijn de boten in gerechtelijke bewaring genomen.

Lees ook: Spanje: plezierboot onderschept met 810 kilo Marokkaanse hasj

De smokkelaars vervoeren hun goederen in vissersboten en zeilschepen om geen argwaan te wekken. In juni hebben de nationale politie en de Guardia Civil een criminele organisatie opgerold die 12 ton Marokkaanse hasj over de Middellandse Zee probeerde te smokkelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team