Zoeken

Spanje: anonieme weldoener betaalt repatriëring vermoorde Hassna

9 juli 2021 - 12:40 - Wereld

©

Aanstaande dinsdag zal het lichaam van de Marokkaanse vrouw die afgelopen woensdag in de Spaanse plaats Barbastro door haar ex-man is vermoord, per vliegtuig van Barcelona naar Marokko worden gerepatrieerd.

Het dagblad Heraldo de Aragón meldt dat de Vereniging van Marokkanen in Barcelona al het benodigde papierwerk in orde heeft gemaakt voor de repatriëring van het stoffelijk overschot van de 35-jarige Hassna A. naar Marokko. Een anonieme weldoener heeft via de moskee van Barbastro de kosten voor de repatriëring en de uitvaart van de vrouw van 8000 euro voor zijn rekening genomen. De vereniging heeft laten weten dat er een fondsenwervingsactie is opgezet om de onbekende donateur te compenseren voor zijn gulle daad.

Lees ook: Marokkaanse vrouw doodgestoken door ex-man in Spanje

"We weten niet of hij een Spanjaard of een Marokkaan is, maar we zijn erg dankbaar voor dit genereuze gebaar", vertelt María, een moslima en lid van de vereniging in Barcelona, aan de Spaanse krant. Ook vanuit het ziekenhuis in Barbastro, waar Hassna in het cafetaria werkzaam was, zijn veel steunbetuigingen gekomen voor de familie van het slachtoffer.

"Zodra de behoeften voor de overdracht van het lichaam zijn gedekt, willen we doorgaan met het inzamelen van geld voor de drie weeskinderen van 14, 6 en 1 jaar", zegt María. Het eenjarige kind staat momenteel al onder toezicht van de sociale diensten van Comarca. Hassna was bevriend met de voogd van deze baby en ze heeft meerdere malen op het kind gepast.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team