Zoeken

Verkeerd lichaam naar Marokko gerepatrieerd

14 april 2022 - 21:00 - Wereld

©

Door een logistieke fout op de luchthaven Barcelona-El Prat, is het lichaam van een vrouw naar Marokko gerepatrieerd, in plaats van dat van een Marokkaan die in Terrassa (Barcelona) was overleden.

De fout werd gecorrigeerd en het lichaam van de Marokkaan werd alsnog naar Marokko gerepatrieerd, waar twee dagen later de begrafenis kon doorgaan. Maar de familie is emotioneel geschokt door de ontdekking van het lichaam van een vreemdeling in plaats van hun overledene en overweegt de zaak voor de rechter te brengen, vertelt Laila Moussafir, het nichtje van de overledene, aan El Periódico.

Lees ook: Stoffelijk overschot Marokkaanse uit Frankrijk landt per vergissing in Algerije

"Dit is een zeer slechte grap. We willen een klacht indienen tegen degenen die ons deze vreselijke pijn hebben bezorgd," zegt Laila Moussafir. Ze voegt eraan toe dat ze sinds het incident antidepressiva slikt en dat haar tante, de echtgenote van de overledene, geen woord heeft gezegd.

Lees ook: Spanje weigert lichaam Marokkaan te repatriëren

De oom van Laila overleed op 23 maart op 77-jarige leeftijd en zijn lichaam zou op 30 maart worden gerepatrieerd en begraven in Casablanca. Toen ze de vergissing ontdekten bracht de familie de begrafenisonderneming op de hoogte van de vergissing en werd de kist van hun oom teruggevonden in een opslagplaats op de luchthaven van El Prat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team