Zoeken

Man 26 jaar cel in voor neersteken Hassna in Spanje

11 maart 2023 - 14:00 - Wereld

©

Het Hooggerechtshof van Aragon in Spanje heeft de veroordeling tot 26 jaar gevangenisstraf tegen Abdelkader B.M bevestigd. De Marokkaan stak op 30 juni 2021 zijn ex-vrouw Hassna A. twaalf keer met een mes voor de ogen van hun drie minderjarige kinderen in Barbastro.

Het provinciale gerechtshof van Huesca had Abdelkader B.M veroordeeld tot 26 jaar gevangenisstraf. Zijn advocaat Javier Vilarrubí, had beroep aangetekend bij het Hooggerechtshof van Aragon en eiste een vermindering van de straf wegens psychische problemen. De 51-jarige Marokkaan stak zijn ex-vrouw, eveneens van Marokkaanse afkomst, dood voor de ogen van hun kinderen van 13, 6 en 1 jaar, meldt Heraldo.

Lees ook: 24 jaar cel voor moord op Hasna in Spanje

Abdelkader B.M was op 3 november 2022 schuldig bevonden aan moord met verzwarende omstandigheden, wreedheid en verraad, huiselijk geweld en kindermishandeling. Het vonnis van het provinciale gerechtshof is "gemotiveerd, voldoende ontwikkeld, duidelijk en volledig", aldus het Hooggerechtshof van Aragon, waarbij wordt opgemerkt dat de verdachte "de intentie had om zijn ex-vrouw te doden", gezien de koelbloedigheid en onverschilligheid waarmee hij de daad heeft gepleegd.

Lees ook: Spanje: anonieme weldoener betaalt repatriëring vermoorde Hassna

De verdediging verwijt het provinciale gerechtshof geen rekening te hebben gehouden met de psychische toestand van de verdachte. Het Hooggerechtshof, dat de psychiatrische behandelingen heeft samengevat die de verdachte sinds 2018 heeft ondergaan, concludeerde dat "dit niet noodzakelijk betekent dat hij niet in staat is om te begrijpen en te beslissen". Als gevolg daarvan heeft het Hooggerechtshof van Aragon besloten het vonnis te bevestigen, waarbij wordt benadrukt dat de verdachte "opzettelijk de pijn van het slachtoffer heeft verergerd door haar twaalf keer te steken".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team