Zoeken

Spaanse Navantia levert patrouilleboot aan Marokko

26 juli 2021 - 12:17 - Marokko

©

De diplomatieke crisis tussen Marokko en Spanje heeft geen invloed op de levering van een patrouilleboot van de laatste generatie aan het Marokkaans leger. Het Spaanse defensieconglomeraat Navantia is van plan om in 2022 met de productie van de patrouilleboot te beginnen.

Navantia en de Marokkaanse Nationale Administratie voor Defensie werken momenteel aan de aanpassing van alle technische specificaties van het schip, die worden vereist door de Royal Armed Forces en de Koninklijke Marokkaanse Marine. Ze moeten ook voldoen aan het stappenplan dat tijdens de onderhandelingen werd overeengekomen, meldt Diario de Cádiz. Deze informatie is nog niet door beide partijen bevestigd.

Lees ook: Marokko wil twee Italiaanse marineschepen kopen

In april 2020 heeft Marokko een aanbesteding uitgeschreven voor de bouw van een kustbewakingsschip (BVL), een patrouilleboot van de Avante 1800-klasse. Een contract dat werd binnengehaald door het Spaanse bedrijf Navantia, dat gespecialiseerd is in de scheepsbouw, voor een totaalbedrag van 130 miljoen euro. De bouw van de patrouilleboot moet begin 2022 van start gaan en zal drieënhalf jaar tijd vereisen. Het zou ook 250 arbeidsplaatsen moeten genereren.

De BVL is een gevechts-, verdedigings-, opsporings-, kustbewakings- en patrouillevaartuig, dat geschikt is voor maritieme beveiliging en ook kan worden ingezet in de strijd tegen illegale immigratie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team