Zoeken

Spanje zet bouw Marokkaanse patrouilleboot toch voort

16 december 2021 - 19:40 - Wereld

©

Het bedrijf Navantia werkt, in tegenstelling tot bepaalde geruchten, gewoon verder aan de bouw van de patrouilleboot die Marokko in januari bestelde voor de Koninklijke Marine.

Volgens berichten in de media zou Marokko het contract voor de bouw van de patrouilleboot opgeschort hebben na de aankomst van Brahim Ghali in Spanje in april en de migratiecrisis in mei. Maar volgens de website Defensa klopt dit niet en gaat het bedrijf Navantia gewoon door met het bouwproces van de patrouilleboot die door Marokko werd besteld. De studies zijn reeds uitgevoerd en de aanbestedingen voor de aankoop van de uitrusting zijn binnen de vereiste termijn uitgeschreven, verzekert dezelfde bron. Er zal met de bouw van de patrouilleboot worden begonnen, zodra de technische werkzaamheden zijn afgerond.

Lees ook: Spaanse Navantia vreest dat Marokko bestelling patrouilleboot annuleert

De toenmalige Spaanse minister van Financiën, María Jesús Montero, maakte het nieuws bekend over de bouw van een patrouilleboot voor Marokko tijdens een bezoek aan de scheepswerf van San Fernando op 8 januari. Het contract voorziet zowel in het ontwerp als de bouw van de patrouilleboot. In april 2020 schreef Marokko een aanbesteding uit voor de bouw van een kustbewakingsschip, waar Navantia als winnaar naar voor kwam.

Een team van de onderneming is in augustus jongstleden naar Marokko gereisd om de technische en commerciële aspecten te bestuderen. Navantia heeft sindsdien regelmatig contact met het Marokkaanse ministerie van Defensie over de technische specificaties die Rabat voor het schip wenst.

Lees ook: Marokko schort overeenkomst patrouilleboot met Spanje op

Navantia leverde in de jaren tachtig ook al patrouilleboten en een korvet aan de Koninklijke Marokkaanse Marine. Het patrouillevaartuig in aanbouw zou een OPV (Offshore Patrol Vessel) van het type AVANTE 1400 zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team