Zoeken

Marokko wil twee Italiaanse marineschepen kopen

11 juli 2021 - 12:40 - Marokko

©

Marokko is actief op zoek naar twee Italiaanse fregatten van de FREMM-klasse. Deze fregat heeft uitzonderlijke capaciteiten op het gebied van onderzeebootbestrijding. Het koninkrijk is van plan om de vloot van de Koninklijke Marine te versterken om het hoofd te kunnen bieden aan de nieuwe uitdagingen en de toenemende risico’s.

Marokko heeft belangstelling voor Italiaanse fregatten van de FREMM-klasse (European multi-purpose frigate). Het koninkrijk wil er twee aanschaffen die onder meer over een uitzonderlijke capaciteit beschikken voor onderzeebootbestrijding. Rabat is daarom gesprekken aangegaan met Fincantieri, meldt de Italiaanse gespecialiseerde informatiesite StartMag.

Lees ook: Spanje verkocht voor 12,5 miljoen euro wapens aan Marokko in 2020

Marokko zou opteren voor het FREMM-fregat dat genoemd is naar Carlo Bergamini, een Italiaanse admiraal van de Regia Marina die tijdens de twee wereldoorlogen diende, aldus FAR-Maroc, een Marokkaanse Facebookpagina gespecialiseerd in defensiekwesties.

Deze toekomstige aankoop maakt deel uit van het Omega-programma van Marokko. Een project dat tot doel heeft om de Koninklijke Marine te moderniseren en uit te rusten met nieuwe oorlogsschepen, met inbegrip van marineschepen die gespecialiseerd zijn in onderzeebootbestrijding.

De Koninklijke Marokkaanse Marine beschikt reeds over een Franse multi-missie FREMM die in 2014 werd geleverd. Het Mohammed VI fregat is nog steeds in dienst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team