Zoeken

Spaanse Navantia vreest dat Marokko bestelling patrouilleboot annuleert

7 oktober 2021 - 17:10 - Marokko

©

Ricardo Domínguez, hoofd van de Spaanse defensieconglomeraat Navantia, heeft deze week laten weten dat de bouw van een patrouilleboot die door Marokko werd besteld, nog niet begonnen is. Domínguez toonde zich echter geruststellend over het behoud van de bestelling, ondanks de diplomatieke spanningen tussen de twee landen.

In een verklaring aan de Spaanse krant Diario de Cadiz, na een symposium over de civiele en militaire marine-industrie, vertelde Domínguez dat "de baai van Cadiz wacht op het begin van de snijwerken van het bladplaat voor de door Marokko bestelde patrouilleboot".

Lees ook: Spaanse Navantia levert patrouilleboot aan Marokko

Verwijzend over de gespannen betrekkingen tussen de twee landen, verklaarde Dominguez dat de politieke situatie voorlopig geen invloed heeft gehad op het contract en dat de Marokkaanse regering momenteel nog onderhandelingen voert om het programma te financieren.

In april 2020 heeft Marokko een aanbesteding uitgeschreven voor de bouw van een kustbewakingsschip (BVL), een patrouilleboot van de Avante 1800-klasse. Een contract dat werd binnengehaald door het Spaanse bedrijf Navantia, dat gespecialiseerd is in de scheepsbouw, voor een totaalbedrag van 130 miljoen euro. De bouw van de patrouilleboot moet begin 2022 van start gaan en zal drieënhalf jaar tijd vereisen. Het zou ook 250 arbeidsplaatsen moeten genereren.

Lees ook: Marokko koopt nieuwe Canadair-blusvliegtuigen

De BVL is een gevechts-, verdedigings-, opsporings-, kustbewakings- en patrouillevaartuig, dat geschikt is voor maritieme beveiliging en ook kan worden ingezet in de strijd tegen illegale immigratie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team